در انتهای سال جاری میلادی، وبسایت بارون نگاه دقیقی به عواملی داشته که احتمالا اپل را به شرکتی یک تریلیون دلاری در سال ۲۰۱۸ تبدیل میکنند. آیفون ۱۰، رشد روزافزون بازار این شرکت در چین، تلاش در جهت بازخرید آن بخش از سهامهای اپل که در گذشته فروخته شده بودند، اصلاحات مالیاتی اخیر در آمریکا و مواردی از این دست موجب شده که ارزش اپل با شتاب زیادی رو به افزایش باشد.
به گفته بارون، با توجه به ارزش فعلی شرکت اپل که چیزی معادل ۹۰۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود و رشد قریب الوقوع درآمد حاصل از فروش آیفون ۱۰ و سرویسهای دیگر اپل، اکنون زمان مناسبی برای ارزیابی دوباره سهام این شرکت است.
سال مالی گذشته درآمد ۲۲۹.۲ میلیارد دلار با سود خالص ۴۸.۳ میلیارد را برای اپل به همراه داشته است
سال مالی گذشته اپل درآمد ۲۲۹.۲ میلیارد دلار با سود خالص ۴۸.۳ میلیارد را برای این شرکت به همراه داشته است. این مقدار سود به اندازه مجموع سود مایکروسافت و هولدینگ JPMorgan است که پس از اپل به ترتیب دومین و سومین شرکت های سودده در سال گذشته میباشند. آمارها نشان میدهند که درآمد اپل در سال مالی گذشته به ازای هر سهم ۱۱ درصد رشد داشته و ارزش کل سهام این غول فناوری نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته است. بارون همچنین اظهار میکند که اپل نرخ عملکرد پایدار سال-به-سال بالاتری را به دست آورده که موجب افزایش اعتماد سهامداران میشود.
مقالههای مرتبط:
در گذشته اپل گرفتار چرخه افزایش ناگهانی ارزش سهام با عرضه محصولات جدید و روند نزولی آن تا ارائه محصولی جدید بعدی بود. گذار از این چرخه و کاهش افت و خیز ارزش سهام این شرکت باعث شده که کوپرتینوییها سود بیشتری از بازار پر فراز و نشیب والاستریت نصیب خود کنند. در مقایسه با ۵۰۰ سهام برتر در بازار بورس نیویورک و نزدک که رشدی ۵۴ درصدی را از سال ۲۰۱۴ شاهد بودهاند، سهام اپل در مدت مشابه ۱۴۷ درصد رشد داشته است. سرمایه گذاران اخیرا به این نتیجه مهم رسیدهاند که اپل صرفا یک تولید کننده محصولات سختافزاری نیست و سرویسهای دیگر این شرکت از قبیل اپ استور پتانسیل درآمدزایی بسیار بالایی دارند.
دیوید پِرل، از مدیران شرکت سرمایه گذاری Epoch اشاره میکند: اپل تنها یک محصول به شما نمیفروشد، بلکه ساده ترین و جذاب ترین راه را برای محاسبات و ارتباطات موبایل به شما عرضه میکند و رشد درآمد سرویسهای نرم افزاری اپل نرخ بالاتری از بخش محصولات سختافزاری آن دارد.” اپل امروزه بالغ بر ۹۰۰ میلیون کاربر دارد. اگرچه بخش سرویس های نرم افزاری اپل تنها ۱۳ درصد از درآمد این شرکت را تولید میکند، اما ۲۰ درصد از سود خالص اپل را به خود اختصاص میدهد.
نکته دیگری که بارون برای رسیدن اپل به ارزش یک تریلیون دلار به آن اشاره میکند، نرخ حفظ مشتری است. بر اساس تحقیقات موسسه مالی UBS، شرکت اپل در جایگاه نخست حفظ مشتری با نرخی معادل ۸۵ درصد ایستاده است. برای مقایسه، سامسونگ که دومین شرکت در این لیست است نرخ حفظ مشتری معادل ۷۱ درصد دارد.
درحالی که نگرانیهایی در مورد فروش آیفونهای جدید میان تحلیلگران وجود دارد، جان بار، از مدیران مالی صندوقهای سرمایه گذاری، نگرانی چندانی در این زمینه ندارد. وی معتقد است که آیفون صرفا یک گوشی هوشمند و محصول سختافزاری نیست بلکه یک ابزار ضروری در زندگی روزمره افراد است که اپل با افزودن هر چه بیشتر امکانات نرم افزاری به بالارفتن کیفیت زندگی آنها کمک میکند.
بارون با نگاهی به تاریخچه شرکتهای بزرگ و پایدار مانند کرافت، به این نتیجه رسیده است که عملکرد مالی اپل به مرور زمان هر چه بیشتر پایدار شده است تا جایی که امروزه عملکرد پایدارتری از شرکتهای کرافت و استارباکس دارد.
بارون معتقد است اگر اپل به میزان کافی به بازخرید سهام خود ادامه دهد، به نحوی که ۵۰۰ میلیون سهم در بازار باقی بماند، برای آن که به ارزش یک تریلیون دلار برسد باید نرخ قیمت/درآمد خود را از ۱۴.۷ به ۱۶.۶ افزایش دهد. اینجاست که پای بازار چین به معادله باز میشود. بازار چین با توجه به افزایش نرخ فروش، میتواند برگی برنده در اختیار اپل قرار دهد. البته باید به این نکته اشاره کرد که در محاسبه نرخ رشد فروش محصولات اپل در بازار چین اختلاف نظرهایی وجود دارد.
بالاترین نرخ محاسبه شده برای افزایش فروش اپل در کشور چین به کتی هوبرتی، از مدیران موسسه مالی مورگان استنلی تعلق دارد. هوبرتی اظهار میکند که این نرخ رشد معادل ۷۰ درصد بوده است. در حالی که بسیاری دیگر از تحلیلگران والاستریت این نرخ را در حدود ۱۵ درصد محاسبه کردهاند. مسلما اگر اپل رشد بیش از انتظاری را در بازار چین تجربه کرده باشد و این رشد را در سال آینده ادامه دهد مسیر رسیدن به ارزش یک تریلیون دلار هموارتر خواهد بود.
از دیگر مواردی که در این راه به اپل کمک فراوانی میکند، بازگرداندن سرمایه های خارجی این شرکت به آمریکا در پی کاهش نرخ مالیات است. نرخ جدید مالیاتی آمریکا در این زمینه در حدود ۱۵.۵ درصد در نظر گرفته شده است. دیوید پرل پیش بینی می کند که اپل بتواند رشدی ۴ تا ۶ درصدی از محل کاهش نرخ مالیات داشته باشد و در حدود ۷ درصد هم از محل بازگشت سرمایههای خارجی و بازخرید سهام خود شاهد رشد باشد.
تیم کوک که در دوران مدیریتی خود ۴۵۰ میلیارد دلار به ارزش اپل افزوده است
در آخر بارون ارائه محصولات جدیدی مانند هومپاد، اپلیکیشنهای مبتنی بر سرویس هومکیت و نوآوریهای جدید در نرم افزار CarPlay را از دیگر عوامل رشد اپل در سال آینده میداند. مطمئنا در آینده شاهد ایدههای هوشمندانهتری از اپل خواهیم بود اما سرمایه گذارانی که با شک تردید پتنتهای این شرکت و شایعات مرتبط با محصولات جدید را دنبال میکنند، تنها شرایط را برای خود پیچیده میکنند. نگاهی به رقم بسیار بالای ۱۴ میلیاردی برای تحقیقات سالیانه در اپل، درآمد پایدار، ارزش سهام متعادل و تیم کوک که در دوران مدیریتی خود ۴۵۰ میلیارد دلار به ارزش این شرکت افزوده است، باعث از بین رفتن هر گونه شک و شبهه در ادامه روند رو به رشد اپل میشود.
برای خواندن مقاله کامل بارون اینجا کلیک کنید.
درباره این سایت